diner

 
Let op: op dit moment is ons restaurant i.v.m. Covid-19 gesloten en kunt u alleen bij ons gerechten afhalen via deze pagina.  
   

Verrassingsmenu van de chef

Iedere dag ligt er voor de keukenbrigade de uitdaging om een heerlijk verrassingsmenu te bedenken. U kunt van te voren aan ons doorgeven of er specifieke wensen of diëten m.b.t. dit menu zijn. Vanaf 6 personen is een verrassingsmenu alleen per tafel te bestellen.
   
3 gangen verrassingsmenu van de chef € 39,75
4 gangen verrassingsmenu van de chef € 47,50
5 gangen verrassingsmenu van de chef € 54,75
   

Maandmenu

Naast onze uitgebreide menukaart hebben wij ook een 3 gangen maandmenu. De gerechten op ons maandmenu zijn aan het seizoen aangepast. Het maandmenu voor oktober 2020:

€ 34,85
“Tompouce” van makreelmousse en krokant bladerdeeg, zalmeitjes en kruidensla
of
Wildzwijnsham met crème van truffel en Parmezaanse kaas en een bitterbal van wild
 
   
Gebakken Victoriabaarsfilet met bulgur, geroosterde groenten en saus van spinazie en knoflook
of
Zacht gegaarde kalfssukade met spruitjes stampot, krokante oesterzwam en stroganoffsaus
 
   
Gepocheerde conference peer met prosecco sabayon en roomijs van amandelmelk
of
Kleine selectie van Europese kazen met garnituur
 
   

Koude voorgerechten

 
Voorgerecht Maandmenu:
“Tompouce” van makreelmousse en krokant bladerdeeg, zalmeitjes en kruidensla
of
Wildzwijnsham met crème van truffel en Parmezaanse kaas en een bitterbal van wild
€ 10,25
   
Carpaccio
Rundercarpaccio met Reypenaer kaas, pestodressing en pijnboompitten
Supplement eendenlever krullen: € 5,50
€ 14,00
   
Tapas de Heerlijckheyt
Acht amuses van de chef koud en warm, vlees en vis
€ 16,25
   
Parelhoen
Terrine van parelhoen en eendenlever met chutney van nectarine geroosterde pistache nootjes en coulis van rode paprika
€ 14,00
   
Zeebaars / tonijn
Ceviche van zeebaars met geroostede albacore tonijn, pernod mayonaise en espuma van zoetzure komkommer
€ 13,50
   
Oesters
Rauw per stuk
€ 3,50
   

Soepen

 
Garnalen bisque
Bisque van Hollandse garnalen met rouille en focaccia toast
€ 8,75
   
Courgette soep 
Romige courgette soep met uitgebakken chorizo
€ 6,95
   

Warme voorgerechten

 
Coquille / gamba
Gebakken coquilles met schuimige saus van kerrie en saffraan, krokante gamba en crème van zoete aardappel
€ 14,50
   
Champignons de Heerlijckheyt
In bierbeslag gebakken champignons met drie verschillende sausjes
€ 10,00
   
Pulled pork  
Loempia van poulled pork met gebakken spitskool met hoi sin en gegrilde paksoi
€ 12,25
   

Hoofdgerechten vlees

 
Tournedos 
Met gekonfijte aardappel, ratatouille en bearnaisesaus
€ 29,85
   
Kalfs ribeye
Gegrilde kalfs ribeye met haricot verts, pikante kruidenboter en kalfsjus
€ 25,00
   
Eend  
Gebraden eendenborst met oude kaas polenta, snijboonlinten met grove mosterd en vadouvan jus
€ 23,00
   
Vlees maandmenu:
Zacht gegaarde kalfssukade met spruitjes stampot, krokante oesterzwam en stroganoffsaus
€ 21,95
   

Supplement eendenlever of kalfszwezerik: € 7,25
Supplement friet of salade: € 3,75

 
   

Hoofdgerechten vis

 
Zeetong
In roomboter gebakken zeetong met beurre noisette (geserveerd met friet en salade)
dagprijs
   
Kabeljauw
Gebakken kabeljauw filet met korst van parmezaanse kaas, linquine pasta en antiboise
€ 23,00
   
Salade poisson
Luxe vissalade met diverse koude en warme vissoorten van de kaart met rode ui, kappertjes en een gepocheerd scharrelei
€ 18,75
   
Vis maandmenu:
Gebakken Victoriabaarsfilet met bulgur, geroosterde groenten en saus van spinazie en knoflook
€ 21,95
   

Desserts

 
Pompoen
Taartje van pompoen met crème fraîche, gel van pompoen en ijs van volle yoghurt
€ 10,50
   
Amarena kersen
Mousse van amarena kersen met kaneelhangop en sorbetijs van kriekbier
€ 10,50
   
Parade de Heerlijckheyt
Parade van Heerlijckheyt desserts
€ 12,75
   
Chocolade
Chocolade brownie met espuma van witte chocolade en roomijs van coockie dough
€ 10,50
   
Kaasplankje
Selectie van diverse kaassoorten met appelstroop en noten-vijgenbrood
€ 13,75
   
Dessert maandmenu:
Gepocheerde conference peer met prosecco sabayon en roomijs van amandelmelk
€ 9,25
   
Heeft u een allergie of dieetwensen horen wij dat graag!
Onze kazen worden met zorg geselecteerd door Marcel’s Kaas (Koninginnelaan).
 
Restaurant de Heerlijckheyt Het Loo
Overzicht sfeerimpressieOverzicht sfeerimpressie
volgende
terug