diner

 
   

Verrassingsmenu van de chef

Iedere dag ligt er voor de keukenbrigade de uitdaging om een heerlijk verrassingsmenu te bedenken. U kunt van te voren aan ons doorgeven of er specifieke wensen of diëten m.b.t. dit menu zijn. Vanaf 6 personen is een verrassingsmenu alleen per tafel te bestellen.
   
3 gangen verrassingsmenu van de chef € 39,50
4 gangen verrassingsmenu van de chef € 47,00
5 gangen verrassingsmenu van de chef € 54,50
   

Maandmenu

Naast onze uitgebreide menukaart hebben wij ook een 3 gangen maandmenu. De gerechten op ons maandmenu zijn aan het seizoen aangepast. Het maandmenu voor augustus 2018:

€ 34,50
   
Drie bereidingen van Zalm; tartaar van zalm, bisque van gerookte zalm en in rode biet gemarineerde zalm
of
Dungesneden Serranoham met antiboise van tomaat, chips van truffelaardappel en basilicum mayonaise
 
   
Op de huid gebakken roodbaarsfilet met bulgur en saffraansaus 
of
Gegrilde runderbavette met kerrieboter,geroosterde venkel en aardappelbrioche
 
   
Gemarineerde pruim met sabayon van Marsala en sorbet van perzik en prosecco
of
Kleine selectie van Europese kazen met garnituur
   

Koude voorgerechten

 
Voorgerecht Maandmenu
Drie bereidingen van Zalm; tartaar van zalm, bisque van gerookte zalm en in rode biet gemarineerde zalm
of
Dungesneden Serranoham met antiboise van tomaat, chips van truffelaardappel en basilicum mayonaise
€ 10,00
   
Carpaccio
Rundercarpaccio met Reypenaer kaas, pestodressing en pijnboompitten
Supplement eendenlever krullen: € 5,50
€ 12,85
   
Tapas de Heerlijckheyt
Tapas de heerlijckheyt, acht warme en koude hapjes van de Chef
€ 15,50
   
Tonijn en zwaardvis 
Mabré van tonijn en zwaardvis met gepocheerd kwartelei en krokante gamba
€ 13,75
   
Kalfswang
Rouleaux van kalfswang met mousse van eendenlever, chutney van abrikoos en vinaigrette van rode port
€ 13,50
   
Zeebaars
Ceviche van zeebaars met crostini van focaccia brood, gemarineerde cherrytomaatjes en gel van bloody Mary
€ 12,50
   
Oesters 
Oesters per stuk
€ 3,25
   

Soepen

 
Doperwtensoep
Romige doperwtensoep met mierikswortelroom en tuinkers
€ 6,75
   
Ossenstaartbouillon
Dubbel getrokken ossenstaartbouillon met shiitake en lente ui
€ 6,75
   

Warme voorgerechten

 
Coquilles
Gebakken coquilles met ravioli van rivierkreeft en kreeftenschuim
€ 13,50
   
Champignons de Heerlijckheyt
In bierbeslag gebakken champignons met drie verschillende sausjes
€ 9,75
   
Buikspek 
Met Hoisin gelakte buikspek van het Duroc varken, bitterbal van pulled pork en gegrilde lente ui
€ 12,50
   

Hoofdgerechten vlees

 
Tournedos
Gegrilde tournedos met huisgemaakte frieten, gegrilde voorjaarsgroenten en pepersaus
€ 29,75
   
Lam 
Gebakken lamskotelet met zacht gegaarde lamsnek, spitskoolrolletjes, dubbel gedopte tuinbonen en schuim van aardappel
€ 24,75
   
Eend 
Gebakken eendenborst met loempia van eendenbout, gekonfijte Charlotte aardappel en rode wijn jus
€ 24,75
   
Kalf 
Kalfs-ribeye met crème van bospeen, aardappelgratin en rode wijn jus
€ 22,75
   
Vlees maandmenu
Gegrilde runderbavette met kerrieboter,geroosterde venkel en aardappelbrioche
€ 21,00
   

Supplement eendenlever of kalfszwezerik: € 6,-
Supplement friet of salade: € 3,-

 
   

Hoofdgerechten vis

 
Kabeljauw 
Gebakken kabeljauw met kruidenkorst van Parmezaanse kaas en basilicum met fregola pasta en saus van rode pesto
€ 22,75
   
Dorade
Doradefilet met maisrisotto en bieslook beurre blanc
€ 24,00
   
Salade Poisson
Luxe vissalade met diverse koude en warme vissoorten van de kaart met rode ui, kappertjes en een gepocheerd scharrelei
€ 18,75
   
Vis maandmenu
Op de huid gebakken roodbaarsfilet met bulgur en saffraansaus
€ 21,00
   

Desserts

 
Rabarber 
Tarte tatin van rabarber, hangop met steranijs en ijs van yoghurt en aardbei
€ 10,50
   
Citrus  
Tartelette van Bergamot citroen met Italiaans eiwitschuim en sorbet van Kalamansi limoen
€ 10,50
   
Parade de Heerlijckheyt
Parade van  Heerlijckheyt desserts
€ 12,75
   
Noten  
Bavarois van amandel met mousse van melk chocolade en hazelnoten, espuma van pistache en walnoot roomijs
€ 11,50
   
Kaasplankje
Selectie van diverse kaassoorten met appelstroop en noten-vijgenbrood
€ 13,75
   
Maandmenu
Gemarineerde pruim met sabayon van Marsala en sorbet van perzik en prosecco
€ 9,00
   
Onze kazen worden met zorg geselecteerd door Marcel’s Kaas (Koninginnelaan).  
Restaurant de Heerlijckheyt Het Loo
Volg ons op facebook!
Overzicht sfeerimpressieOverzicht sfeerimpressie
volgende
terug