diner

 
   

Verrassingsmenu van de chef

Iedere dag ligt er voor de keukenbrigade de uitdaging om een heerlijk verrassingsmenu te bedenken. U kunt van te voren aan ons doorgeven of er specifieke wensen of diëten m.b.t. dit menu zijn. Vanaf 6 personen is een verrassingsmenu alleen per tafel te bestellen. 
   
3 gangen verrassingsmenu van de chef € 39,00
4 gangen verrassingsmenu van de chef € 49,00
5 gangen verrassingsmenu van de chef € 59,00
   

Maandmenu

Naast onze uitgebreide menukaart hebben wij ook een 3 gangen maandmenu. De gerechten op ons maandmenu zijn aan het seizoen aangepast. Het maandmenu voor oktober 2022:

€ 39,00
Gerookte forel met zoetzure komkommer, vinaigrette van groene kruiden en karnemelk, brickdeeg en foreleitjes 
of
Gepekelde kalfsmuis met taugé, bosui, oosterse dressing en gefrituurde kappertjes
 
   
Gebakken heekfilet met aardappelbrioche, snijboonlinten, krokante zeesla en mosterd beurre blanc 
of 
Parelhoenfilet met pompoenpit crunch, bereidingen van pompoen, aardappel chips en bospaddenstoelensaus
 
   
Harde wener taartje met pure chocolade/pedro ximenez ganache, espuma van vijf spices en straciatella ijs
of
Selectie van Europese kazen met garnituur 
 
   

Koude voorgerechten

 
Carpaccio
Rundercarpaccio met Reypenaer kaas, pestodressing en pijnboompitten
Supplement eendenlever krullen: € 7,00
€ 14,00
   
Tapas de Heerlijckheyt
Acht amuses van de chef, koud en warm, vlees en vis
€ 16,75
   
Gerookte forel 
Van het maandmenu: Gerookte forel met zoetzure komkommer, vinaigrette van groene kruiden en karnemelk, brickdeeg en foreleitjes
€ 12,00
   
Gepekelde kalfsmuis 
Van het maandmenu: Gepekelde kalfsmuis met taugé, bosui, oosterse dressing en gefrituurde kappertjes
€ 12,00
   
Oesters
Rauw, per stuk
€ 3,75
   

Warme voorgerechten

 
Rode curry soep
Licht pittige rode curry soep met gerookte kipfilet en bosui
€ 8,50
   
Champignons de Heerlijckheyt
In bierbeslag gebakken champignons met drie verschillende sausjes
€ 10,00
   
Ossenstaartbouillon
Ossenstaartbouillon met draadjesvlees en schuim van lavas
€ 7,75
   

Hoofdgerechten

 
Bavette
Gebakken bavette met gevulde rode puntpaprika, roseval aardappels en rode wijn jus
€ 30,00
   
Kalfsribeye
Gegrilde kalfsribeye met gratin van aardappel en pastinaak, krokante uienringen en gerookte knoflook boter
€ 29,50
   
Parelhoenfilet 
Van het maandmenu: Parelhoenfilet met pompoenpit crunch, bereidingen van pompoen, aardappel chips en bospaddenstoelensaus
€ 23,00
   
Gebakken heekfilet 
Van het maandmenu: Gebakken heekfilet met aardappelbrioche, snijboonlinten, krokante zeesla en mosterd beurre blanc
€ 23,00
   
Zeebaars
Zeebaarsfilet met zongedroogde tomaat, saffraan risotto, zeekraal en saus van citroengras
€ 26,50
   
Salade poisson
Luxe vissalade met diverse koude en warme vissoorten van de kaart met rode ui, kappertjes en een gepocheerd scharrelei
€ 18,75
   

Supplement eendenlever of kalfszwezerik: € 7,00
Supplement friet of salade: € 4,00

 
   

Desserts

 
Banaan
Mousse van witte chocolade en banaan, gebrande banaan, een flensje en yoghurtijs
€ 12,50
   
Parade de Heerlijckheyt
Parade van Heerlijckheyt desserts
€ 14,00
   
Kaasplankje
Vijf kaassoorten met appelstroop en noten-vijgentoast
€ 15,00
   
Dessert maandmenu:
Harde wener taartje met pure chocolade/pedro ximenez ganache, espuma van vijf spices en straciatella ijs
€ 11,50
   
Dessert maandmenu:
Kaasplankje, drie kaassoorten met appelstroop en noten-vijgentoast
€ 12,00
   
Heeft u een allergie of dieetwensen horen wij dat graag!
Onze kazen worden met zorg geselecteerd door Marcel’s Kaas (Koninginnelaan).
 
Restaurant de Heerlijckheyt Het Loo
Overzicht sfeerimpressieOverzicht sfeerimpressie
volgende
terug