diner

 
   

Verrassingsmenu van de chef

Iedere dag (dinsdag tot en met zaterdag) ligt er voor de keukenbrigade de uitdaging om een heerlijk verrassingsmenu te bedenken. U kunt van te voren aan ons doorgeven of er specifieke wensen of diëten m.b.t. dit menu zijn. Vanaf 6 personen is een verrassingsmenu alleen per tafel te bestellen. 
   
3 gangen verrassingsmenu van de chef € 42,50
4 gangen verrassingsmenu van de chef € 49,50
5 gangen verrassingsmenu van de chef € 59,50
   

Maandmenu

Naast onze uitgebreide menukaart hebben wij ook een 3 gangen maandmenu. De gerechten op ons maandmenu zijn aan het seizoen aangepast. Het maandmenu voor juni 2023:

€ 42,00
Ceviche van zeebaars met dressing van limoen en passoa, zoetzure jalapeño peper, passievrucht en krokante uienringen
of
Zacht gegaarde gemarineerde runderborst op een krokante ‘’pizza’’ bodem met tomatensalsa en salade van knol en venkel 
 
   
Gebakken roodbaarsfilet met paella en saus van zongedroogde tomaat en dille
of
Eendenborst met rode bieten ‘’spaghetti’’, crème van artisjok, jus met zoethout en lavas
 
   
Cremeaux van framboos met roomijs van witte chocolade, verse frambozen en proseccosabayon
of
Selectie van Europese kazen met garnituur 
 
   

Koude voorgerechten

 
Carpaccio
Rundercarpaccio met Reypenaer kaas, pestodressing en pijnboompitten
Supplement eendenlever krullen: € 7,00
€ 14,50
   
Pulled pork
Pulled pork met tonkatsusaus, kimchi, melbatoast en aïoli van gefermenteerde knoflook
€ 13,75
   
Tapas de Heerlijckheyt
Acht amuses van de chef, koud en warm, vlees en vis
€ 16,75
   
Ceviche van zeebaars 
Van het maandmenu: Ceviche van zeebaars met dressing van limoen en passoa, zoetzure jalapeño peper, passievrucht en krokante uienringen
€ 12,75
   
Runderborst 
Van het maandmenu: Zacht gegaarde gemarineerde runderborst op een krokante ‘’pizza’’ bodem met tomatensalsa en salade van knol en venkel
€ 12,75
   
Oesters
Rauw, per stuk
€ 3,75
   

Warme voorgerechten

 
Bouillabaisse
Rijk gevulde romige vissoep
€ 11,00
   
Courgettesoep 
Courgettesoep met gedroogde Parmaham
€ 7,75
   
Champignons de Heerlijckheyt
In bierbeslag gebakken champignons met warme knoflook-bieslooksaus  
€ 11,00
   
Eend
Ravioli van geplukte eendenbout met espuma van eekhoorntjesbrood, paksoi en aardappelkaantjes
€ 15,50
   

Hoofdgerechten

 
Bavette
Gebakken runderbavette met gepofte aardappel, gegrilde groenten en saus van grove mosterd
€ 30,00
   
Kalfs entrecote
Gegrilde kalfsentrecote met gratin van aardappel en knolselderij, bon femme en bearnaisesaus 
€ 28,75
   
Eendenborst
Van het maandmenu: Eendenborst met rode bieten ‘’spaghetti’’, crème van artisjok, jus met zoethout en lavas
€ 24,00
   
Roodbaarsfilet 
Van het maandmenu: Gebakken roodbaarsfilet met paella en saus van zongedroogde tomaat en dille
€ 24,00
   
Heilbot
Heilbotfilet met orzo, geroosterde bloemkool en pestosaus met pistache
€ 27,50
   

Supplement eendenlever: € 7,00
Supplement friet of salade: € 4,00

 
   

Desserts

 
Trifle
Trifle van stroopwafel met tonkabonen mascarpone en stroopwafelijs
€ 12,50
   
Parade de Heerlijckheyt
Parade van Heerlijckheyt desserts
€ 14,00
   
Kaasplankje
Vijf kaassoorten met appelstroop en noten-vijgentoast
€ 15,00
   
Dessert maandmenu:
Cremeaux van framboos met roomijs van witte chocolade, verse frambozen en proseccosabayon
€ 12,50
   
Dessert maandmenu:
Kaasplankje, drie kaassoorten met appelstroop en noten-vijgentoast
€ 12,00
   
Heeft u een allergie of dieetwensen horen wij dat graag!
Onze kazen worden met zorg geselecteerd door Marcel’s Kaas (Koninginnelaan).
 
Restaurant de Heerlijckheyt Het Loo
Overzicht sfeerimpressieOverzicht sfeerimpressie
volgende
terug