diner

 
   

Verrassingsmenu van de chef

Iedere dag (dinsdag tot en met zaterdag) ligt er voor de keukenbrigade de uitdaging om een heerlijk verrassingsmenu te bedenken. U kunt van te voren aan ons doorgeven of er specifieke wensen of diëten m.b.t. dit menu zijn. Vanaf 6 personen is een verrassingsmenu alleen per tafel te bestellen. 
   
3 gangen verrassingsmenu van de chef € 42,50
4 gangen verrassingsmenu van de chef € 52,50
5 gangen verrassingsmenu van de chef € 62,50
   

Maandmenu

Naast onze uitgebreide menukaart hebben wij ook een 3 gangen maandmenu. De gerechten op ons maandmenu zijn aan het seizoen aangepast. Het maandmenu voor november 2023:

€ 42,00
Rösti met aardappel en krab, avocado crème, citroen mayonaise en vinaigrette van groene kruiden en karnemelk
of
Carpaccio van hert met truffelmayonaise, gemarineerde bundelzwam, comté kaas en cashewnoten
 
   
Gebakken snoekbaarsfilet met snijboonlinten, krokante lotuswortel en saus van gerookte pompoen
of
Gebakken diamanthaas met puree van pastinaak, diverse bereidingen van rode biet en Chimichurri
 
   
Taartje van pistache met gel van rood fruit en sherry, roomijs van honing
of
Selectie van Europese kazen met garnituur 
 
   

Koude voorgerechten

 
Carpaccio
Rundercarpaccio met Reypenaer kaas, pestodressing en pijnboompitten
Supplement eendenlever krullen: € 7,00
€ 14,50
   
Wildzwijn
Coppa van Wildzwijn met crème van Parmezaanse kaas en truffel, kroepoek van rode wijn en schuim van eekhoorntjesbrood
€ 15,75
   
Tapas de Heerlijckheyt
Acht amuses van de chef, koud en warm, vlees en vis
€ 17,50
   
Rösti
Van het maandmenu: Rösti met aardappel en krab, avocado crème, citroen mayonaise en vinaigrette van groene kruiden en karnemelk
€ 12,75
   
Carpaccio van hert 
Van het maandmenu: Carpaccio van hert met truffelmayonaise, gemarineerde bundelzwam, comté kaas en cashewnoten
€ 12,75
   
Oesters
Rauw of met granité van bloody mary, per stuk
€ 3,75
   

Warme voorgerechten

 
Wildbouillon
Dubbel getrokken wildbouillon met draadjesvlees en lavas
€ 9,75
   
Pompoensoep
Romige soep van Pompoen met dragon crème fraiche en roze peperolie
€ 8,75
   
Champignons de Heerlijckheyt
In bierbeslag gebakken champignons met drie koude sausjes  
€ 11,00
   
Eendenbout
Ravioli’s van eendenbout met crème van knolselderij, gestoofde savooiekool, crunch van amandel en ketjapjus
€ 17,00
   

Hoofdgerechten

 
Hertenbiefstuk
Hertenbiefstuk met bitterbal van wildstoof, puree van pastinaak, gieser wildeman peer en jus met rozijnen en thijm
€ 30,50
   
Sukade
Zacht gegaarde sukade van het black angus rund met stamppot van zoete aardappel, chorizo en zongedroogde tomaat en vadouvanjus 
€ 29,50
   
Diamanthaas
Van het maandmenu: Gebakken diamanthaas met puree van pastinaak, diverse bereidingen van rode biet en Chimichurri
€ 25,00
   
Gebakken snoekbaarsfilet 
Van het maandmenu: Gebakken snoekbaarsfilet met snijboonlinten, krokante lotuswortel en saus van gerookte pompoen
€ 25,00
   
Dorade
Gebakken doradefilet met mousseline van aardappel en tomaat, geroosterde venkel, krokante aardappel en saus van sereh
€ 27,50
   

Supplement eendenlever: € 8,50
Supplement friet of salade: € 4,50

 
   

Desserts

 
Tartelette
Tartelette gevuld met lemoncurd, gel van bloedsinaasappel en sinaasappelsorbet 
€ 12,50
   
Parade de Heerlijckheyt
Parade van Heerlijckheyt desserts
€ 14,00
   
Kaasplankje
Vijf kaassoorten met appelstroop en noten-vijgentoast
€ 15,00
   
Dessert maandmenu:
Taartje van pistache met gel van rood fruit en sherry, roomijs van honing
€ 12,50
   
Dessert maandmenu:
Kaasplankje, drie kaassoorten met appelstroop en noten-vijgentoast
€ 12,00
   
Heeft u een allergie of dieetwensen horen wij dat graag!
Onze kazen worden met zorg geselecteerd door Marcel’s Kaas (Koninginnelaan).
 
Restaurant de Heerlijckheyt Het Loo
Overzicht sfeerimpressieOverzicht sfeerimpressie
volgende
terug