Lunch

 
   

Koude voorgerechten

 
Carpaccio
Rundercarpaccio met Reypenaer kaas, pestodressing en pijnboompitten
Supplement eendenlever krullen: € 5,50
€ 12,85
   
Tapas de Heerlijckheyt
Acht amuses van de chef koud en warm vlees en vis
€ 15,50
   
Fazant 
Terrine van zacht gegaarde fazantfilet en coppa van wildzwijn met een bitterbal van zuurkool en vossenbessen vinaigrette
€ 13,50
   
Zalm  
Tataki van zalm met vinaigrette van yuzu en zoet zure Japanse radijs
€ 12,50
   
Tonijn    
Gerookte tonijn met mousse van paling, zalm eitjes en citroen mayonaise
€ 13,75
   
Oesters 
Rauw, per stuk
€ 3,25
   

Soepen

 
Pompoensoep  
Pompoensoep met dragon crème fraiche en pompoenpitten
€ 6,75
   
Wildbouillon 
Dubbel getrokken wildbouillon met draadjesvlees en groene kruiden
€ 6,75
   

Warme voorgerechten

 
Duif    
Zacht gegaarde houtduif filet met gebakken bloedworst en stroop van pedro ximines
€ 13,50
   
Champignons de Heerlijckheyt
In bierbeslag gebakken champignons met drie verschillende sausjes
€ 9,75
   
Kalf  
Zacht gegaarde kalfswang met krokante zwezerik, gebakken cantharellen en rode wijn jus
€ 14,50
   

Hoofdgerechten vlees

 
Tournedos
Gebakken tournedos met truffeljus, gebakken paddenstoelen en truffelpolenta
€ 29,75
   
Duroc  
Zacht gegaarde filet van het duroc varken met spruiten stamppot, crème van pastinaak en sjalotten jus
€ 24,75
   
Eend 
Gebakken eendenborst met brandade van eendenbout, crème van knolselderij en epoisse
€ 23,75
   
Hert 
Gebraden hertenbiefstuk met rode kool, stoofpeer, aardappelgratin en wildjus
€ 25,75
   
Supplement eendenlever of kalfszwezerik: € 6,00
Supplement friet of salade: € 3,00
 

Hoofdgerechten vis

 
Kabeljauw  
Gebakken kabeljauw met kruidenkorst van Parmezaanse kaas en basilicum met fregola pasta en saus van rode pesto
€ 23,00
   
Gamba en Coquille  
Gebakken coquilles met krokante gamba, puree van zoete aardappel, zeekraal en kreeftensaus
€ 24,75
   
Schol 
Gebakken scholfilet met zongedroogde tomatenrisotto en saus van kerrie en kokos 
€ 22,75
Twee gangen lunchmenu: 27,95  
   

Lunchsalades

 
Tapas de Heerlijckheyt 
Tapas de Heerlijckheyt, tien warme en koude hapjes van de Chef
€ 17,50
   
Salade geitenkaas 
Salade met pakketjes van geitenkaas en spek, diverse slasoorten, noten, appel en honing (ook vegetarisch te bestellen)
€ 15,25
   
Salade de Heerlijckheyt
Salade met een combinatie van koude en warme vis- en vleessoorten
€ 18,75
   
Salade Poisson
Luxe vissalade met diverse koude en warme vissoorten van de kaart met rode ui, kappertjes en een gepocheerd scharrelei
€ 18,75
   
Salade Viande
Salade met diverse soorten vlees, gebakken paddenstoelen, knoflookcroutons en pijnboompitten
€ 18,75
   

Desserts

 
Citrus   
Vijf bereidingen van citrus; bavaroise van bloedsinaasappel, sorbet van limoen, gemarineerde grapefruit, lemoncurd en crème brûlee van grand marnier
€ 10,00
   
Chocolade   
Warm chocolade taartje met espuma van kersen en vanille ijs
€ 10,50
   
Parade de Heerlijckheyt
Parade van Heerlijckheyt desserts
€ 12,75
   
Appel
Bavaroise van amandel met gekarameliseerde appel en karamelijs
€ 10,00
   
Kaasplankje
Selectie van diverse kaassoorten met appelstroop en noten-vijgenbrood
€ 13,75
   
Maandmenu dessert
Dessert van het maandmenu
€ 9,00
   
Onze kazen worden met zorg geselecteerd door Marcel’s Kaas (Koninginnelaan).
Heeft u een allergie of dieetwensen horen wij dat graag.
 
Restaurant de Heerlijckheyt Het Loo
Volg ons op facebook!
Overzicht sfeerimpressieOverzicht sfeerimpressie
volgende
terug